NSi vegetira, zato bi jo Tonin reševal na račun Anžeta Logarja

Matej Tonin, predsednik NSi, in Robert Ilc, glavni tajnik NSi. (vir: arhiv)

Predsednik NSi Matej Tonin je vodji Platforme sodelovanja Anžetu Logarju predlagal oblikovanje skupne liste za evropske volitve prihodnje leto. K temu vabi tudi SLS. Obema je ponudil oblikovanje predvolilne koalicije po zgledu Demosa, poroča Delo. Tonin, ki mu stranke ne uspe in ne uspe premakniti z mrtve točke, želi tako očitno  na račun priljubljenosti Logarja reševati lastno stranko.

 

V NSi imajo že nekaj časa veliko povedati čez vodilno stranko na opoziciji, SDS. V javnosti ji pogosto delijo nasvete, kako bi se morala obnašati SDS v javnosti, da bi se moral njen predsednik Janez Janša umakniti in podobno. A hkrati v stranki niso sposobni sami narediti nobenega preboja v smislu, da bi ta stranka nekoč lahko vodila vlado. Stranka se potem, ko se ji je pred leti nekako uspelo vrniti v parlament, nikakor ne uspe dvigniti nad več kot osem odstotkov podpore, kar pomeni, da pod vodstvom Tonina bolj ali manj vegetira.

Zato je predlog Tonina Logarju in SLS očitno poskus, da stranko na račun priljubljenosti Logarja premakne z mrtve točke. Hkrati bi Tonin očitno še naprej potihoma podpiral in sodeloval z vlado Roberta Goloba, kar dokazuje tudi njegov nekdanji intervju za Delo, v katerem ni znal pojasniti, kako to, da je vidni strankin predstavnik Jernej Vrtovec v rednih stikih z generalno sekretarko Gibanja Svoboda Vesno Vukovič.

A. V.