Vpis otrok v novomeške vrtce

Vrtec Rdeča kapica (vir: MO NM)

Mestna občina Novo mesto in javni vrtci Pedenjped, Ciciban, Brusnice, Stopiče in Otočec ter zasebni vrtec Ringa Raja vabijo vse starše k oddaji vlog za vpis predšolskih otrok v vrtce za šolsko leto 2023/2024. Vpis poteka do 15. marca.

Vpisi so se začeli s 1. marcem, letošnja novost pa je nadgradnja centralnega čakalnega seznama otrok s ciljem pravočasne zagotovitve prostih mest vsem vpisanim otrokom, in to čim bolj v skladu z željami in okoliščinami staršev.

Mestna občina Novo mesto je vpis v novomeške vrtce za šolsko leto 2023/2024 organizirala na način, s katerim zagotavlja bolj enakopravno obravnavo vseh družin, učinkovitejšo organizacijo rednih in medletnih oddelkov pa si na občini obetajo s prejemom čim večjega števila vlog do srede, 15. marca 2023, ko bo zaključeno zbiranje vlog za prvi krog odločanja o rednem vpisu.

V tem času lahko starši oddajo tudi vlogo za premestitev otrok. Statusi vlog bodo znani predvidoma v aprilu 2023.

Obrazci za vpis in razpored vpisov po vrtcih so na voljo na spletnih straneh in upravah vrtcev ter na spletni strani Mestne občine Novo mesto. Oddaja vloge je mogoča osebno pri svetovalnih delavcih vrtca, po pošti, po elektronski pošti na uradni naslov vrtca in v nabiralnik pred vhodom v stavbo vrtca.

Vse dodatne informacije o vrtcih so na voljo na njihovih spletnih straneh in pri svetovalnih delavcih vrtcev.

M. D.