Šentjernej: Nesreča ultralahkega letala

Na obmocju Šentjerneja se je pozno popoldne ponesrecilo ultralahko letalo. Foto: Dolenjska News (vir: STA)

Na območju Šentjerneja na Dolenjskem se je pozno popoldne ponesrečilo ultralahko letalo. Na kraju nesreče so že policisti in reševalci, ena oseba je v nesreči umrla.

Umrl je 54-letni Boris Jerele, doma iz Šentjerneja, oče dveh otrok, sicer ljubiteljski pilot in ustanovitelj Aerokluba Šentjernej. Svoje letalo je imel shranjeno v hangarju v Prečni pri Novem mestu.

Nesreča se je zgodila malo pred 17. uro pri naselju Dobravica pri Šentjerneju. Vzrok nesreče še ni znan.

Letalo je strmoglavilo na travniku, le nekaj 10 metrov stran od stanovanjskih hiš, kar je razvidno tudi iz prvih fotografij. Ob padcu so letalo zajeli ognjeni zublji.

Jerele je bil zaposlen v podjetju Podgorje Šentjernej. Sodobno opremljeno letalo naj bi kupil pred približno tremi leti.

Poročilo policije

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je pilot letel z ultralahkim letalom na območju naselja Dobravica. V bližini stanovanjske hiše je zaradi leta na premajhni višini s krilom najprej  zadel ob travnato površino in trčil v žičnato ograjo ter v pomožni objekt.

Letalo je takoj po ustavitvi zajel ogenj in ga v celoti uničil.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. O nesreči so bili obveščeni pristojni inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč, preiskovalna sodnica in državni tožilec. Vsi so se udeležili ogleda. Kriminalisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

M. D.