Vodstvo RTV gre na prevaro: Z grožnjo, da ne bo olimpijskih iger in EP v nogometu, menda izsiljujejo denar

Vodstvo RTV Slovenija je med pripravo programsko-produkcijskega načrta za leto 2024 za dobrih 30 odstotkov sklestilo športni in razvedrilni program. Že takrat so se pojavile informacije, da naj bi predsednik uprave RTV Zvezdan Martić in nova direktorica TVS Ksenija Horvat naročila posameznim odgovornim urednikom, naj na polno klestijo programe, da bodo lahko potem na tak način izsiljevali vlado, naj jim dodeli dodatni denar, da na malih zaslonih javne RTV ne bo “črnine”, piše Požareport.

 

Iz finančnega načrta so tako izločili prenose olimpijskih iger v Parizu in evropskega prvenstva v nogometu v Nemčiji, s čimer naj bi “privarčevali 4 milijone evrov”. “Zdaj si pa predstavljajte, kaj bo, ko bo javnost vse to izvedela – da na javni TV prihodnje leto ne bo mogoče spremljati prenosov olimpijskih iger niti evropskega prvenstva v nogometu, kamor se utegne uvrstiti tudi naša reprezentanca,” piše Požar.

Martić se je na temo dodatnega denarja enkrat že dobil s predsednikom vlade Robertom Golobom, ta teden naj bi se znova. Golobom naj bi mu me drugim neuradno povedal, da 10 milijonov evrov, kolikor naj bi želeli, ne morejo dobiti, da pa jim bodo nekaj vseeno nakazali.

A. V.