Vodenje osrednje informativne oddaje na TVS prevzema Tina Gaber

Skrivni sestanek, na katerem je padla odločitev o tem, da bo Gabrova prevzela vodenje TV Dnevnika.

Potem ko so se na TV Slovenija nesramno znebili najlepše voditeljice v informativnem programu Valentine Plaskan, so se na nacionalni televiziji soočili s kroničnim pomanjkanjem lepote. Zato je pred nekaj urami padla odločitev, da bo vodenje osrednjega TV Dnevnika prevzela Tina Gaber. “Ni najlepša, je pa naša,” je slišati iz pisarne nove v. d. urednice Polone Fijavž. Pritrjujejo jim tudi v svetu RTV, kjer se 105-odstotno strinjajo, da gre za dobro odločitev.

 

Gabrova bo vodenje TV Dnevnika prevzela že v ponedeljek, še prej pa je po naših eksluzivnih podatkih skočila v ljubljanski Emporium, kjer si je nakupila nekaj skromnih kosov delovne opreme, znamk Versaci, Armani in drugih, ki jim je na koncu skromno dodala še kos domače znamke Beti. “Da ne bodo natolcevali, da sem mahnjena na denar,” je njene besede ekskluzivno na Mojo Dolenjsko razkrila tamkajšnja prodajalka. Kot se spodobi, je seveda vse skupaj plačal Robert Golob. “Kar se mora, se mora,” je dejal vdano in si menda na stopnicah zlomil še prst na drugi nogi.

Gabrovo medtem v uredništvu TV Slovenija že težko čakajo. Novinar Grega Drnovšek si je posebej zanjo omislil novo kapo s šiltom, urednica Polona Fijavž je pohitela nadeti rdeče salonarje, ena od tv-voditeljic pa je odprla novo flašo gina. “Na to se pije, hik,” je rekla zadovoljno in zvrnila še enega.

A. V.

* Opomba: Glosa je časopisni prispevek o aktualnem dogajanju, navadno satiričen ali duhovit, ki nima nujno zveze z dejanskimi dogodki.