Vladni maziljenec na Siol.netu obračunal z Žigo Turkom

Pod Mihaelom Šuštaršičem portal Siol.net izgublja bralce.

Novi urednik državnega portala Siol.net in izbranec vlade Roberta Goloba Mihael Šuštaršič še naprej skrbi za “pravo”, vladi naklonjeno smer portala. Potem ko je takoj po prihodu na mesto urednika izbrisal nekatere prispevke, kritične do Goloba, se je zdaj znebil še kolumnista Žige Turka.

 

Kot gre sklepati iz Šuštaršičevih zapisov na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter), ga je zmotila zadnja Turkova kolumna, v kateri je očitno vzrok za zadnjo vremensko ujmo premalo zagreto in nedvoumno pripisal katastrofičnim posledicam podnebnih sprememb in si celo drznil omeniti, da je človeških žrtev ekstremnega vremena čedalje manj. “Lej … še enkrat: it’s over … tudi zaradi njegovega odnosa do mene,” je svojo odločitev anonimnemu kritiku Turkovega pisanja na omrežju X pojasnil Šuštaršič. Pri tem naj bi ga zmotil tudi Turkov zapis, v katerem opozarja, da s teksti pod slikami, vstavljenimi v njegov članek (ki so napeljevali na nasprotne zaključke od Žigovega sporočila), nima nič.

Šuštaršič sicer v novinarskih krogih velja za ekstremneža. Nekoč, ko je bil še zaposlen na STA, naj bi skušal fizično obračunati s tedanjim urednikom notranje redakcije Urošem Urbanijo, nekoč pa naj bi v državnem zboru celo besedno, nič kaj profesionalno novinarsko napadel poslance SDS.

Pod njegovim vodstvom naj bi branost Siola precej upadla.

A. V.