Vlada hiti s spornimi spremembami Družinskega zakonika

(vir: pixaaby.com)

Pristojni odbor državnega zbora bo jutri, v sredo, 14. septembra, na nujni seji obravnaval sporne spremembe Družinskega zakonika.

Vlada želi uzakoniti posvojitve otrok v LGBT razmerja, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter sprejeti podlage za uvedbo LGBT učnih programov v vrtcih in šolah.

Te nevarne spremembe državni zbor sprejema na hitro, po skrajšanem postopku, s čemer se želi vlada izogniti širši in argumentirani javni razpravi.

Vlada tako z zakonom ruši odločitev, ki je bila sprejeta na treh zmagovitih družinskih referendumih (v letih 2001, 2012 in 2015). Na vseh treh so namreč volivke in volivci z veliko večino (1.085.275 glasovi) odločili, da ima otrok pravico do mame in očeta.

Državni zbor bo o spremembah Družinskega zakonika dokončno odločal predvidoma že na septembrski seji konec tega meseca.

Iz Koalicije Za otroke gre! so sporočili, da bodo v primeru sprejema spornega zakona takoj začeli zbirati podpise za referendum. Prav tako bodo v torek, 27. septembra 2022, ob 17. uri, pripravili velik shod za zaščito otrok, družinskih vrednot ter proti neodgovorni Golobovi vladi pred Državnim zborom.

V soboto 1. oktobra, pa vabijo na Pohod za življenje 2022 v Ljubljani. Začetek bo ob 9.30 na Prešernovem trgu. Prijave so možne na povezavi: prijava

M. D.