Vikend v znamenju alkohola

(vir: arhiv)

Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja, alkoholizirani mopedist, nesreča s hujšimi poškodbami, vinjena kolesarja, vlomi in tatvine. To je kronika minulega vikenda, kakor so to sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Šentjernejski policisti so 25. 5. okoli 14. ure  v Gorenjem Gradišču ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,70 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah  z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 27. 5. so policisti v Novem mestu ustavili voznika mopeda in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti  odredili  preizkus. 33-letni kršitelj, ki nima veljavnega  vozniškega  dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov alkohola. Moped so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

V nesreči poškodovane tri udeleženke, ena huje

V  Starem Sejmišču (Šentjernej) je 26. 5. dopoldne 52-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozila 74-letna voznica. Voznico in dve potnici v njenem vozilu so reševalci odpeljali v bolnišnico. 74-letna voznica in 83-letna potnica sta se v nesreči lažje poškodovali, 77-letna potnica pa je utrpela hude poškodbe.

Neodgovorna kolesarja pod vplivom alkohola

Policisti PPP Novo mesto so v petek in soboto ustavili kolesarja, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Z neodgovornim ravnanjem so ogrožali sebe in ostale udeležence v prometu. V petek so v Vavti vasi ustavili kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. V soboto pozno zvečer so na območju Šentjerneja opazili kolesarja, ki na kolesu ni imel svetlobnih teles. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus in ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov alkohola.

Prijeli tatove

Policisti PP Novo mesto so bili 26. 5. nekaj pred 20. uro obveščeni o tatvini v gostinskem lokalu v Novem mestu. Storilci so enemu izmed gostov lokala odtujili torbico z denarjem, mobilnim telefonom, dokumenti in pobegnili. Policisti so na podlagi opisa v Novem mestu izsledili štiri mladoletne osumljence in jim zasegli ukraden denar. Našli in zasegli so tudi odvrženo  torbico z ukradenimi predmeti, ki so jih vrnili oškodovancu. Osumljence so privedli na policijsko postajo, o tatvini obvestili center za socialno  delo  in  starše, ki so prevzeli  mladoletnike. Po zaključenem postopku jih bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

Med 23.  5.  in  24.  5.  je  v Trebnjem nekdo iz garaže stanovanjske hiše odtujil motorno žago, baterijski vrtalnik in pihalnik za listje. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

Na Knezovi ulici v Novem  mestu  je 25. 5. dopoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vstopil v stanovanjsko hišo. Preiskal je prostore in odtujil denar in zlat nakit. Škode je za okoli 2000 evrov.

C. R.