Včeraj prijeli 39 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: kamenjar.com)

Policisti so včeraj izsledili in prijeli 39 ilegalnih migrantov, od tega s PU Novo mesto 17, s PU Ljubljana 8 in na območju Ilirske Bistrice še 14.

V PU Ljubljana so poročanje o prijetih migrantov v zadnjem obdobju kar ukinili, včeraj pa so sporočili, da so od 1. do 5. marca prijeli kar 95 migrantov, letos že 254.

Na območju Policijske postaje Metlika (o natančnejšem kraju ne poročajo) so policisti  izsledili in prijeli 6 Iračanov in dva sprovajalca, Sirijca, z urejenima statusoma v Nemčiji. Migrante sta nameravala prepeljati z osebnima  avtomobiloma slovenskih registrskih oznak. Sirijcema so odvzeli prostost in ju pridržali.

Črnomaljski policisti so na območju Prelesja prijeli 2 Maročana. Novomeški policisti pa so pri Vinji vasi prijeli 3 Sirijce in Palestinca, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Gorjancev.

Brežiški policisti so pri Slovenski vasi prijeli državljana Bosne in Hercegovine, v Čatežu ob Savi pa 2 Iračana.

O prijetih so spet začeli poročati tudi s PU Ljubljana. Iz te policijske uprave tovrstnih sporočil ni bilo že dlje časa, izkazalo se je, da so takšna sporočila kar sami ukinili. Po posredovanju Nove24.tv so zdaj v dnevna sporočila vključili tudi to.

Sporočili so, da so včeraj v poznih večernih urah, v okolici Turjaka, zaustavili in kontrolirali osebno vozilo Audi A4, ki ga je vozil državljan Kosova. V postopku so policisti ugotovili, da je bilo v vozilu 8 ilegalnih migrantov, državljanov Sirije, Afganistana  Pakistana. Osem jih je zaprosilo za azil, državljana Pakistana in Kosova pa so priprli.

Predstavnica za odnose z javnostmi Maja Ciperle Adlešič je Novi24.tv tudi sporočila, da so na območju PU Ljubljana od 1. do 5. marca prijeli 95 ilegalnih migrantov, od 1. januarja do 5. marca pa skupno kar 254 (največ Alžircev, Maročanov, Pakistancev, Palestincev, Egipčanov, Tunizijcev in Sirijcev). O teh s PU Ljubljana sploh niso poročali.

Na območju Ilirske Bistrice so včeraj prijeli 14 migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo (8 Pakistancev, 4 Afganistance in 2 Alžirca). Po poročanju PU Koper jih naj bi danes vrnili na Hrvaško.

C. R.