Včeraj izsledili in prijeli 33 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: portal srbskacafe)

Policisti so včeraj prijeli 33 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pri tem so 14 tujcev zajeli na območju PU Novo mesto, še 19 pa na območju PU Koper.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da so 14 ilegalnih migrantov včeraj izsledili in prijeli na območju Učakovcev, Tanče Gore in Slovenske vasi.

Pri tem se jih je 9 izreklo za Pakistance, štiri za Irance in en za Iračana. Policijski postopki s prijetimi še ni zaključeni.

Na območju PU Koper pa so obravnavali 19 nedovoljenih prehodov državne meje, in sicer 12 policisti Policijske postaje Ilirska Bistrica in 7 policisti Policijske postaje Koper. Za
azil oz. mednarodno zaščito je zaprosilo 6 oseb, ki so bili prijeti na območju PP Kopra, ostali bodo po končanih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Po državljanstvu so prijeti na območju PU naslednji: 7 je Pakistancev, 5 Iračanov, 5 Irancev, 2 Sirijca, dva Palestinca in 2 Egipčana.

Policisti in kriminalisti obravnavajo dve osebi zaradi suma kaznivega dejanja po čl. 308 Kazenskega zakonika (državljana Sirije in Albanije).

Iz PU Ljubljana o izsledenih in prijetih ilegalnih migrantih tudi danes ne poročajo.

Kaj poročajo bosanski spletni portali?

Spletni portal Biščani.net (tukaj) pa danes poroča, da so migranti v zadnjih štirih mesecih na območju Unsko-sanskega kantona storili 250 kaznivih dejanj.

Prebivalci Bihaća načrtujejo tudi novi migrantski protest, navajajo, da migranti dnevno prihajajo na njihovo območje, stanje pa se ni izboljšalo.

Po teh navedbah se v BiH trenutno prosto sprehaja okoli 20.000 migrantov, ki so brez osebnih dokumentov in po navedbah prebivalcev z večjimi pravicami kot oni – vir

Območje Unsko-sanskega kantona zajema kraje Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bužim, Cazin, Ključ, Sanski Most in Velika Kladuša

C. R.