Vloma, prometna nesreča in ogenj

V preteklih dneh sta se zgodila dva vloma, včeraj popoldne prometna nesreča med Mirno in Trebnjem, zvečer pa so se vnele saje, posledica sta popolnoma uničeno podstrešno stanovanje in streha.

V preteklih dneh je v okolici Dolenjskih  Toplic nekdo vlomil v kabino tovornega vozila in odtujil avto radio s CD predvajalnikom, mobilni telefon in MP3 predvajalnik. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V kraju Selo pri Mirni pa je med 26. 2. in 1. 3. neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil motorno kosilnico in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V prometni nesreči udeležena štiri vozila

Včeraj nekaj pred 14.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med Mirno in Trebnjem. Policisti so ugotovili, da je nesrečo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji v koloni vozil povzročila 44-letna voznica osebnega avtomobila. 47-letnega udeleženca nesreče so reševalci zaradi lažjih poškodb odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Gorelo v Soteski: stanovanje in streha povsem uničena

Sinoči okoli 18.30 so v naselju Soteska, občina Dolenjske Toplice, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Ogenj se je razširil na podstrešno stanovanje in ostrešje hiše. Gasilci GRC Novo mesto ter PGD Dolenjske Toplice, Soteska, Podturn in Dobindol so požar pogasili, s termovizijsko kamero preverili žarišča, iznesli ožgane predmete iz stanovanja in izvajali požarno stražo. Kljub hitri intervenciji sta podstrešno stanovanje in streha popolnoma uničena. Na kraju so bili tudi policisti in delavec Elektro Ljubljana, ki je odklopil elektriko, so sporočili z Urada RS za zaščito in reševanje.

C. R.