Vatikansko baziliko bo krasilo 350 novomeških božičnih zvezd

Božična zvezda (vir: GG NM)

Baziliko svetega Petra v Vatikanu bosta tudi letos, že 11. zapored, krasila florista Sabina Šegula in Peter Ribič. Baziliko bosta okrasila z aranžmaji iz slovenskih božičnih zvezd, storžev, rdečih vrtnic, evkaliptusa, eševerije, pozlačenih listov in zelenja.

Pridružila se jim bo tudi Tatjana Brulc, vodja vrtnarskega centra Gozdnega gospodarstva iz Novega mesta.

V novomeškem vrtnarskem centru Gozdnega gospodarstva so namreč za to priložnost vzgojili 350 božičnih zvezd, ki jih bodo donirali.

Božične zvezde bodo krasile tudi urade po Vatikanu, podarili jih bodo tudi kardinalu Francu Rodetu. Na pot se z vlakom odpravljajo 20. decembra, delo bo potekalo štiri dni.

Iz Gozdnega gospodarstva Novo mesto so ob tem sporočili: “Donirali bomo kar 350 čudovitih božičnih zvezd, ki smo jih s skrbjo in ljubeznijo vzgojili v naših rastlinjakih. Občutek je nepopisen, ko pomislimo, da bodo naše zvezde krasile baziliko svetega Petra v Vatikanu. To je resnično častno doživetje in priložnost, da skupaj s papežem ustvarimo pravljično vzdušje, ki bo navdihnilo srca vseh.”

Letos bodo tradicionalne rdeče slovenske božične zvezde popestrila še z bolj umetniškimi barvami, in sicer od bele, krem pa tja do rahlo pisano rdečih.

Vir in foto: GG Novo mesto

M. D.