V zadnjih dneh prijeli 198 migrantov in dva tihotapca

(vir: policija)

Od četrtka do vključno nedelje so slovenski policisti prijeli 198 nezakonitih migrantov in dva tihotapca. Tokrat so jih največ prijeli na območju Policijske uprave Koper (91), sledi Policijska uprava Novo mesto (80).

Za krepko večino velja, da so jih policisti prijeli daleč od državne meje – tudi 50 kilometrov ali več – in na poziv domačinov.

Prijeti glede na območja policijskih uprav so naslednji:

PU Novo mesto: Prijeli 80 migrantov

V četrtek so prijeli 39 migrantov, ob koncu tedna še 41. V četrtek so jih kar 30 prijeli v Bregu pri Sinjem Vrhu, na 2 na Tanči Gori, 4 v Velikem Cerovcu pri Črnomlju in 3 v Globokem pri Brežicah.

Ob koncu tedna pa so jih prijeli v Drežniku pri Dragatušu in na Bistrici (občina Črnomelj) in v Žužemberku. Ostale so prijeli v krajih Globoko, Jablance, Stara vas, Gabrje pri Dobovi, v Bukošku, Podgračenem in v Rigoncah (vse v Posavju). Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (17), Afganistana (11), Iraka (5), Alžirije (3), Albanije (2) in po en Maroka, Palestine in Sirije.

S PU Novo mesto poročajo, da postopki s prijetimi še niso končani.

PU Ljubljana: Prijeli 27 migrantov in dva tihotapca – državljana Ukrajine in Albanije

V četrtek so v Mrvicah prijeli 10 Pakistancev in prevoznika, državljana Ukrajine. V Cerknici so prijeli še 5 Pakistancev, prevažal jih je albanski voznik. V petek in soboto so prijeli še 11 migrantov (Pakistance, Bangladešce in Maročane). Večino so prijeli v Dolgi vasi pri Kočevju. Včeraj so v Ljubljani prijeli Maročana.

PU Koper: Prijeli 91 migrantov

V četrtek so prijeli 27 migrantov, ob koncu tedna pa kar 64. Večino so prijeli na območju Ilirske Bistrice (66), na območju Kozine 10 in na območju Kopra 14. Pri tem jih je 10 zaprosilo za azil, za tri osebe so hrvaški varnostni organi zavrnili sprejem in so jih odpeljali v Center ta tujce, tri osebe so imele urejen status in so jih izpustili, 75 pa so jih ali jih še bodo vrnili na hrvaško stran. Večina se jih je izrekla za Pakistance, sledijo Afganistanci in Egipčani, večje število je bilo Indijcev in celo Libanoncev.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R-