V zadnjih 24 urah so prijeli 16 migrantov

Migranti. Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so v zadnjih 24 urah na območju Bele krajine policisti izsledili in prijeli 16 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Alžirci, Pakistanci in Maročani so zaprosili za azil (mednarodno zaščito) in jih bodo policisti po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Poročali smo že, da so nas občani včeraj po 15. uri obvestili, da sta na cesti Adlešiči – Žuniči proti meji vozila dva policijska avtomobila s prižganimi lučmi. Kmalu je s prižganimi opozorilnimi znaki za njimi pripeljalo še reševalno vozilo. S PU Novo mesto so nam nato sporočili, da so včeraj popoldne policisti na območju Preloke izsledili in prijeli tri tujce (ti so v kvoti današnjega poročanja), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Zakaj je bilo za policijskima avtomobiloma še reševalno vozilo, s policije niso odgovorili.

Po 26. aprilu, ko se je začel večji pritok migrantov v Slovenijo, so jih tako izsledili in prijeli že 192, večino – 176 – v Beli krajini (na Kočevskem so jih prijeli 16). Povprečen pritok je bil doslej po 16 migrantov dnevno.

C. R.