V Trebnjem sprehod za spomin

Sprehod za spomin

Vodstvo Doma starejših občanov Trebnje je včeraj pripravilo sprehod za spomin. September je namreč mesec Alzheimerjeve bolezni. To je bolezni, ki v tretjem življenjskem obdobju prizadene vse več Slovenk in Slovencev. Sprehod za spomin so pripravili v sodelovanju s Spominčico, slovenskim združenjem za pomoč pri demenci.

Romana Tomc (desno).

Sprehoda za spomin se je kot častna gostja udeležila tudi kandidatka za predsednico Romana Tomc. Slednja je med drugim tudi podpisnica Glasgowske deklaracije, ki stremi k cilju izboljšanja življenj ljudi z demenco in njihovih svojcev. Tomčeva je zbrane tudi nagovorila. Povedala je, da si je v času, ko je bila zaposlena na ministrstvu za delo, prizadevala, da bi pripravljali takšno zakonodajo, ki bo v pomoč socialnim zavodom, pa tudi sicer se je na svoji poti veliko ukvarjala s socialnimi zadevami. Obljubila je, da bo še naprej delala vse, kar lahko, da bo bolnikom življenje z Alzheimerjevo boleznijo lažje.

 

DSO Trebnje, Enota Šmarjeta pri Šmarjeških Toplicah
DSO Trebnje, enota v Trebnjem

 

 

 

 

 

Dom starejših občanov (DSO) Trebnje se nahaja v središču mesta, v neokrnjeni naravi in z možnostjo dostopa do vseh pomembnih institucij. Ustanovljen je bil januarja 1999, vrata za prve stanovalce pa je odprl 1. septembra 1999. Danes bivanje nudijo 181 starostnikom. Zgradba doma je sodobna, z veliko svetlobe in številnimi zasebnimi kotički za druženje s starimi ali novimi prijatelji in svojci. Od leta 2007 svojo dejavnost izvajajo še v manjši enoti v Šmarjeti blizu Šmarjeških Toplic. Enota v Šmarjeti je prijazna hiša, v kateri lahko biva 36 stanovalcev.