V šole nameravajo vpeljati ideologijo LGBT

Tako se je Tanja Fajon lani poleti na Triglavu fotografirala z znakom (zastavo) LGBT. (vir: arhiv)

V koalicijski pogodbi pod najverjetnejšim mandatarjem Robertom Golobom nameravajo spreminjati tudi predmetnike v šolah. Med drugim nameravajo uvesti vsebine, ki bodo “naslavljale spolne in druge stereotipe v imenu grajenja do drugačnosti bolj strpne družbe”.

Napovedujejo, da bodo uvedli nov predmet za izobraževanje otrok, med drugim tudi za spreminjanje spola in spolne usmerjenosti, kar je velika grožnja za otroke.

Da v strankah Golobovega Gibanja Svoboda, SD Tanje Fajon in Levica Luke Mesca podpirajo t. i. LGBT sicer ni nič novega. To so napovedovali že pred volitvami, Fajonova in Mesec odkrito, Golobovi bolj prikrito. Osebno sicer lahko podpirajo kar želijo.

Da pa ideologijo LGBT, kar je kratica, ki zaobjema lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, vnašajo v slovenski izobraževalni sistem, pa verjetno odobrava le manjšina državljanov. Kaj pomeni LGBT pokažejo tudi različne “parade ponosa”, ki jih financira tudi ljubljanski župan Zoran Janković, sicer pa Golobov mecen.

Naloga šole je namreč, da dopolnjuje domačo vzgojo, ne pa jo ruši, navaja Aleš Primc iz Gibanja za otroke in družine. In dodaja:

“Napoved nove vlade, da bodo uvedli nov predmet za izobraževanje otrok med drugim tudi za spreminjanje spola in spolne usmerjenosti je velika grožnja za otroke.” Ob tem je pojasnil, da so v državah, kjer to izvajajo, ugotovili veliko povečanje zahtev otrok za hormonsko terapijo za spremembo spola.

Negativne posledice tovrstne ideologije v šolah so lahko usodne za razvoj otrok, zato Primc poziva starše, naj se organizirajo in zahtevajo odpravo teh nevarnih izobraževanj.

A. L.