V Revozu bo proizvodnja stala še nekaj časa

Tako je bilo pred vhodom v novomeški Revoz 16. marca 2020 zjutraj, ko so ukrepi za preprečevanje koronavirusa že veljali. Naslednji dan so proizvodnjo začasno zaustavili. (vir: Twitter)

Novomeški Revoz tudi v naslednjem tednu ne bo nadaljeval z delom, kako bo naprej, bodo še sporočili. Razlogi so širjenje koronavirusa in težave pri dobavi sestavnih delov, povezano tudi s krovno družbo Renault ter podjetjem v Turčiji.

Proizvodnjo so zaustavili že v torek, 17. marca, ob 22. uri, to je po končani popoldanski izmeni.

Pri odločitvah so vezani tudi na odločitve v krovnem Renaultu, zato ne vedo, kdaj bodo s proizvodnjo lahko nadaljevali.

Že ob prvih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa se je tudi izkazalo, da so imeli težave pri zagotavljanju varnosti zaposlenih, kar je razvidno tudi iz naslovne fotografije. Ta je po družbenih omrežjih zaokrožila že dan pred tem, ko so ustavili proizvodnjo. Iz Revoza so nato sporočili, da so zaposlenim pred vstopom začeli meriti telesno temperaturo.

Težave so imeli tudi zaradi prevozov zaposlenih z avtobusi, saj je bil javni potniški promet v Sloveniji zaustavljen. Sosednja Hrvaška je nato 23. marca sprejela še prepoved dela za dnevne migrante, ki se vozijo na Dolenjsko in v Belo krajino. V Novem mestu je 174 zaposlenih s hrvaške strani, od tega večina v Revozu.

V novomeškem Revozu je okoli 3400 zaposlenih, vključno z delavci prek agencij.

O vseh ključnih informacijah glede dejavnosti Revoza in ponovnega zagona proizvodnje bodo tako zaposleni kot partnerji obveščeni prek mobilne aplikacije in spletne strani podjetja, so za STA še sporočili iz Revoza.

C. R.