V priporu storilka in storilec, ki sta kradla na območju Novega mesta

(vir: arhiv)

V zadnjih dveh mesecih so novomeški policisti obravnavali več tatvin iz prodajaln v Novem mestu, predvsem na območju Bršljina. Prav tako so prijeli več prijav oškodovancev iz naselij v krajevni skupnosti Bučna vas.

Tatovi so z dvorišč stanovanjskih hiš kradli različne predmete, z okenskih polic več hiš so bile odtujene rože.

V vseh primerih so opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zbirali obvestila in izvajali druge aktivnosti za izsleditev storilcev. Z namenom prijetja storilcev in preprečevanja tovrstnih ravnanj so svojo sicer pogosto prisotnost na tem območju še okrepili.

Med preiskavami kaznivih dejanj so uspeli ugotoviti, da je večjega števila tatvin iz prodajaln osumljen 29-letni moški iz območja Brezja. Osumljencu so odvzeli prostost, s kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

5. maja so prav tako v naselju Brezje odvzeli prostost 25-letni osumljenki. Ugotovili so, da je v noči na 3. maj z dvorišča stanovanjske hiše v Dolenjih Kamencah odtujila kolo, več otroških igrač in tri vreče z otroškimi oblačili.

Letos so policisti zoper 25-letnico na tožilstvo podali kazenske ovadbe zaradi 20 kaznivih dejanj tatvine. Nadaljujejo s preiskavami in ugotavljajo okoliščine še 11 tatvin, katerih je prav tako osumljena 25-letnica.

6. maja so jo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanjo odredil pripor.

Policisti PP Novo mesto se občanom zahvaljujejo za odlično sodelovanje in posredovanje informacij, ki so v veliki meri pripomogle k prijetju storilcev in uspešni preiskavi.

M. D.