V preteklih dneh izsledili in prijeli 82 ilegalnih migrantov

V preteklih dneh (od petka do danes zjutraj, do 7. ure) so slovenski policisti izsledili in prijeli 59 ilegalnih migrantov. S PU Maribor so dodatno sporočili, da so včeraj zjutraj prijeli 21 migrantov in dva vodnika. Skupno je to 82 prijetih v teh dneh.

 

Policisti z novomeške policijske uprave so ta konec tedna izsledili in prijeli 10 ilegalnih migrantov. Ti so se izrekli za državljane Alžirije (5), Egipta (3) in Pakistana (2).

Prijeli so jih v krajih Drašiči, Cerov Log in Kapele.

Območju Kočevja so v naselju Vrt prijeli enega migranta (Iranca in Alžirca), dva pa v Ljubljani.

Na mejnem prehodu Obrežje so v petek popoldne v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak odkrili 5 skritih tujcev (dva Pakistanca in tri Afganistance).

Na območju PU Koper pa so obravnavali 36 migrantov, od tega 32 na območju Ilirske Bistrice.

Iz Maribora pa so sporočili, da je 5 ilegalnih migrantov v petek popoldne izven naselja Tepanje z ukradenim vozilom povzročilo prometno nesrečo. Prišli so iz Bihaća, nato v Sisku ukradli avtomobil, prešli slovensko mejo in na relaciji Ptuj – Ljubljana povzročili prometno nesrečo. Po tej so pobegnili, vseh pet so nato prijeli in vseh pet je takoj zaprosilo za azil. Policija jih je nato odpeljala v azilni dom.

Dodatno sporočilo PU Maribor o 21 prijetih in dveh vodnikih

Dodatno so s PU Maribor danes sporočili, da so včeraj okoli 7. ure v kraju Velika Varnica,  občina Videm, prijeli skupino 21 tujih državljanov, ki je peš, na nedovoljen način prestopila državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. V skupini je bilo 21 tujcev – 19 Iračanov in dva Turka, od tega 8 otrok. Skupino sta vodila državljan Bolgarije in Turčije, ki jima je bila odvzeta prostost.

V postopku so ugotovili, da je skupina s kombijem potovala iz Sarajeva proti Sloveniji. Državno mejo iz BiH na Hrvaško so prepluli s čolnom. Pri tem naj bi jim pomagal še neznani Alžirec.

Tudi ti so zaprosili za azil in so bili prepeljani v azilni dom.

C. R.