Večje število vlomov in kraj

S policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana poročajo o večjem številu vlomov in kraj, ki so se zgodile na našem območju. Vlamljali in kradli so tako v Beli krajini, na Dolenjskem kot Kočevskem.

 

V kraju Vrhovci pri Adlešičih je med vikendom nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov premoženjske škode.

V Račjem Selu pri Trebnjem je iz četrtka na petek, med 9. in 10. majem, nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil štiri motorne žage, sesalnik in kompresor. Lastnika je oškodoval za okoli 4000 evrov.

V Prapročah na območju Trebnjega je od četrtka do sobote, med 9.in 11. majem, neznanec vlomil v stanovanjsko  hišo ter odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za 1300 evrov.

Iz petka na soboto, 10. in 11. majem, je v Srebrničah nekdo vlomil v skladišče podjetja in
odtujil vrtalni stroj, motorno žago, kombinirano kladivo in vibrator za beton. Podjetje je oškodovano za 1800 evrov.

V soboto, 11.  maja, je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in v Zburah skozi vrata
vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil denar in nakit.

Vlomi na Kočevskem

Iz četrtka na petek je bilo naselju Colnarji preko noči vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil hrano in starejši mobilni aparat.

Včeraj je bilo v Kočevju vlomljeno v cvetličarno, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.

Prav  tako na območju Kočevja je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so neznani storilci odnesli cigarete. Nastalo  je  za  okoli 600 evrov materialne škode.

C. R.