V polni Štukljevi dvorani slovesno zaključili misijon novomeških župnij

Misijon so pripravile vse tri novomeške župnije.

V dvorani Leona Štuklja v Novem mestu so s slovesno mašo in koncertom Tria Vivere končali enotedenski misijon, ki so ga pripravile vse tri novomeške župnije – Stolna župnija Novo mesto, Župnija sv. Lenart in Župnija Šmihel. Mašo je pred nabito polno dvorano vodil novomeški škof Andrej Glavan ob spremljavi treh pevskih zborov in Pihalnega orkestra Krka.

Glavan je v svoji pridigi poudaril, da brez vere, da moramo v bližnjih videti Kristusa samega, ni mogoče srečno, veselo in pošteno živeti. “Vedno znova se potrjuje resnica, do katere je prišel Dostojevski – če Boga ni, je vse dovoljeno,” je dejal.

V okviru misijona se je v zadnjem tednu zvrstila vrsta dogodkov, predavanj in pogovorov. Kot gostje so nastopili misijonarji Branko Cestnik, Jože Planinšek, Andraž Arko in Jože Smukavec. Večino dni misijona so na različnih krajih potekale molitve za vernike vseh treh župnij in maše. Organizirana so bila srečanja in pogovori na različne tematike ter posebna srečanja za zdravnike, pedagoge, cerkvene glasbenike in druge. Spregovorili so tudi o tem, kako živeti po ločitvi.

V sredo je v Baragovem zavodu potekala okrogla miza z naslovom Izzivi za kristjana v današnjem svetu, ki jo je vodil Branko Cestnik, med gosti pa je bil tudi upokojeni mariborski nadškof Marjan Turnšek.

M. R.