V petek nov vseslovenski shod upokojencev

(vir: arhiv)
Jutri, v petek, 1. decembra, ob 15. uri, se bo na Trgu republike v Ljubljani (pred parlamentom) začel 9. vseslovenski shod upokojencev – za višje in pravičnejše pokojnine. Protest organizira Društvo 1. oktober, ki ugotavlja, da se pravice upokojencev niso izboljšale, še več, poslabšale so se.

9. protestni shod bo v vsakem vremenu, pričakujejo ogromno upokojencev, kmetov, delavcev in mladih, organizatorji vabijo: “Stopimo skupaj za lastno prihodnost.”

Začeli bodo, tako kot vedno, z mimohodom po Ljubljani. Ustavili se bodo pred vlado in vladi ter Robertu Golobu sporočili, da je čas za odstop. Vrnili se bodo v spremstvu sinfonije bolero, glavna govornica bo zdravnica dr. Tina Bregant.

Pavel Rupar pa sporoča: “Zahtevali bomo svoje upokojenske in delavske pravice, usmiljenja ni! Še enkrat povem, ne hodite zaradi Ruparja, ne zaradi “Glas upokojencev”, PRIDITE ZARADI SEBE!! Tudi upokojenci, ki ste volili levičarje in ki se sedaj norčujejo iz vas!! Pozabite, da boste prav tako dobili doseženo, če se bomo drugi borili, vi pa ne. Premalo nas je. Povabite tudi drugače misleče, ki vedno nasedajo obrazom, ki jih potrebujejo le za volitve.”

Mi pa spomnimo, da imajo upokojenci, invalidi, vojni veterani in vsi starejši od 65 let pravico do brezplačnega javnega prevoza v potniškem prometu (vlak, avtobus, mestni avtobus). Za to je potrebna posebna izkaznica, ki jo vsak lahko prejme na železniški ali avtobusni postaji. Izkaznica za brezplačen prevoz velja 12 mesecev. V primeru, da je ta čas potekel, je treba to izkaznico na postajah pravočasno obnoviti.

M. D.