V nesreči huje poškodovana jamarka

Reševalna akcija (Vir: Zajem zaslona, TV Slovenija)

Pri raziskovanju nove jame pri Dolenji vasi pri Cerknici, se je včeraj, okoli 18.30,  zgodila nesreča, v kateri je huje poškodovana jamarka iz Jamarskega društva Rakek. Na globini približno 100 metrov ji je na glavo padel večji kamen. Štirje jamarji so ostali ob njej, saj je bila nezavestna, eden iz skupine pa je prišel iz jame in obvestil o nesreči, je sinoči poročala TV Slovenija. 

V Jamarski reševalni službi pri Jamarski zvezi Slovenije so nesrečo in s tem povezano reševalno akcijo potrdili. Ocenjujejo, da je poškodba jamarke huda, preostalih pet iz skupine, ki se je spustila v jamo, pa naj ne bi bilo poškodovanih

Vodja reševalne službe Walter Zakrajšek je za medije povedal, da pričakujejo daljši časovni interval reševanja. “Gre za neraziskano jamo, ponesrečenka je na globini približno 100 metrov, pri čemer so vhodi v jamo in celoten potek jame izredno ozki. Ne izključujemo niti posega širjenja jame oz. miniranja,” je dodal.

Dodal je, da v reševalni akciji sodelujejo vsi slovenski reševalni centri, na kraju dogodka je bilo 50 jamarjev, zdravniki, gasilci in policija. Sandi Curk iz civilne zaščite je za TV Slovenija pojasnil, da je reševalna akcija ob veliki podpori Civilne zaščite, Jamarske zveze Slovenije in občinskega štaba Cerknica že stekla.

M. D.