V Krki uvedli sistem PCT

(vir: Krka, d. d.)

Nekatera slovenska podjetja so dejavno pristopila k temu, da bi zagotovila čim večjo precepljenost svojih zaposlenih, zato v jesenskih mesecih ne pričakujejo težav in so na morebitni novi val okužb pripravljeni.

Da so na morebitni novi val koronavirusne bolezni pripravljeni tako s sanitarnimi, zdravstvenimi kot organizacijskimi preventivnimi ukrepi, so za STA zagotovili tudi v družbi Krka iz Novega mesta.

“V družbi sledimo vsem smernicam in navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugih pristojnih ustanov ter strokovnjakov medicine dela. Že takoj na začetku epidemije smo uvedli vrsto previdnostnih ukrepov,” so spomnili.

V službi za odnose z javnostmi so za STA povedali, da so uvedli sistem PCT (P = precepljen, C = cepljen, T = testiran), pri čemer samotestiranje izvajajo sodelavci sami.

Povedali so, da sodelavce spodbujajo k cepljenju s kampanjo, ki predstavlja razloge za cepljenje, naslovili so jo: Zakaj se boš pa ti cepil?

V Krki si želijo, da bi se ljudje zavedali pomena cepljenja in se izognili morebitnim okužbam.

Za vse sodelavce so s pomočjo Zdravstvenega doma Novo mesto in drugimi zunanjimi zdravstvenimi izvajalci tudi organizirali cepljenje v prostorih podjetja. Izvajajo ga po že utečeni organizaciji, zato poteka dobro in tekoče. Organizirano je v Krki v Novem mestu, v Ljubljani in Ljutomeru. Vrsto cepiva v skladu z razpoložljivostjo in smernicami, upoštevaje starost sodelavca, opredelijo zdravniki.

A. L.