Novo mesto: V jutranji prometni nesreči na Andrijaničevi cesti poškodovana policista

Fotografija avtomobila povzročitelja prometne nesreče, v kateri sta bila poškodovana policista.

Policisti PPP Novo mesto so okoli 5.20 med kontrolo prometa na avtocesti pri postajališču Starine zaradi  nezanesljive  vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Volswagen passat.

Voznik svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo ter vijugal po vozišču.

Novomeški OKC je z opisom vozila seznanil policiste na terenu in policista PP Novo mesto sta se takoj odzvala z namenom, da voznika ustavita in mu preprečita nadaljevanje nevarne vožnje.

Službeno vozilo sta ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi za morebitno uporabo pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil.  V tem trenutku je iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob cesti  in izgubil oblast nad vozilom.

Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil policije, potem pa je vozilo odbilo v policista, ki sta bila ob vozilu.

Poškodovanima policistoma so kolegi in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč in reševali policista, ki je bil ukleščen pod vozilom.

Po prvih podatkih iz bolnišnice je eden izmed policistov utrpel hude telesne poškodbe, drugi pa je lažje poškodovan. Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči nista bila poškodovana.

Po  prvih ugotovitvah s kraja je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so ga policisti že 33-krat obravnavali zaradi cestno prometnih kršitev, od tega sedemkrat zaradi vožnje  pod vplivom alkohola.

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali.

O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in  okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem  prometu še preiskujejo,  o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. D.