V Kočevju okužena zaposlena v eni od tamkajšnjih prodajaln

Trgovski park Kočevje (vir: FB)

V Zdravstvenem domu Kočevje so včeraj odvzeli 4 brise na novi koronavirus, ena oseba je bila pozitivna, so sporočili sinoči. Na območju Kočevja imajo tako trenutno 3 pozitivne oziroma obolele osebe.

Zdravnica in direktorica zdravstvenega doma Polona Vidič Hudobivnik je ob tem zapisala: “Kljub vem pomislekom in teorijam, ki krožijo po spletu in socialnih omrežjih – podatki so točni, ena od treh oseb je hospitalizirana.

Obveščamo vas za skupno dobro, da se boste še naprej obnašali odgovorno zaradi sebe, bližnjih in vseh nas.

Vse tri obolele osebe so iz Kočevja oziroma bližnje okolice, vasi, žal pri nobeni ni znan vir okužbe, kar je lahko zaskrbljujoče. Pazimo nase in na druge, upoštevajte prosim priporočila.«

Po podatkih iz Kočevja so včeraj virus potrdili pri okuženi osebi iz prodajalne Mercator, v Trgovskem parku Kočevje, kar je nato potrdil tudi kočevski župan dr. Vladimir Prebilič.

Zapisal je, da so epidemiologi že poiskali vse kontakte in odredili testiranja ter izolacijo. V Mercatorju pa so jim zagotovili, da bodo poskrbeli za vse potrebne ukrepe, “trgovina je že v celoti razkužena”.

Župan vsem občanom svetuje dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov, “predvsem pa ne hodite ven, med ljudi, če imate krkšnekoli znake bolezni. Če ste dobili navodila za samoizolacijo, vas naprošam, da res dosledno spoštujete te ukrepe, saj boste s tem bistveno zmanjšali možnost prenosa okužbe”.

“Virus je med nami, zato se vsi obnašajmo odgovorno in tudi ne pozabimo ostati človek človeku,” je župan zapisal na družbenem omrežju.

Objavil je še povezavo do ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja okužb – NIZJ

Dodajmo, da je Zdravstveni dom Kočevje eden redkih, če ne edini na našem območju, ki občane in občanke na družbenem omrežju redno obvešča o vseh testiranjih in rezultatih.

A. L.