Poostreni policijski nadzori na območju Kočevja

Kočevje (vir: arhiv)

Kočevski policisti so konec prejšnjega tedna in ta vikend opravili poostrene na območju Kočevja. Pri tem so ugotovili več kršitev na področju javnega reda, varnosti prometa ter drugih predpisov.

Med drugim so preiskali kaznivo dejanje tatvine drv in motorne žage, kjer sta bila prijeta osumljenca, zoper katera bo po zbranih obvestilih na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja tatvine.

V okviru nadzora je bila prijeta tudi storilka kaznivega dejanja nedovoljenega prehajanja državne meje, ki je v vozilu prevažala štiri državljane Afganistana. Osumljenka je bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je odredil pripor.

V času nadzorov je bilo ugotovljenih 16 kršitev cestno prometnih predpisov, kjer so bili izdani plačilni nalogi in izrečeno eno opozorilo. Izdan je bil plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru in izrečeni dve opozorili po zakonu o osebni izkaznici.

Policija izpostavlja tudi odlično sodelovanje z inšpekcijskimi službami. Policisti so namreč v času nadzorov zaznali sume kršitev glede zapuščenih živali in podali pet poročil na veterinarsko inšpekcijo ter eno poročilo na kmetijsko inšpekcijo.

Ukrepe iz njihove pristojnosti glede nedovoljenih gradenj in onesnaževanja okolja sta izvedla tudi gradbeni in okoljski inšpektor, ki sta sodelovala pri enem izmed nadzorov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

C. R.