V Kočevju 33 centimetrov snega

Kočevje 464 m, kamera na obrobju mesta. (vir: http://www.hribi.net/spletna_kamera/kocevje/998)

Sneg je po napovedih vremenoslovcev pobelil Slovenijo. V vzhodni polovici države je zapadlo med pet in 15 centimetri snega, v zahodni polovici države pa večinoma med 20 in 30 centimetri.

V Kočevju je višina snežne odeje debela 33 centimetrov, na Kredarici pa 35 centimetrov.

Največ snega je zapadlo na Notranjskem in Kočevskem. Kot kažejo podatki Agencije RS za okolje (Arso), je bila ob 7. uri snežna odeja debela 35 centimetrov tudi na Voglu in Vojskem.

V Ratečah so namerili 26 centimetrov, na Katarini nad Ljubljano 22, v Postojni 20, v Ljubljani 17 in Črnomlju 15 centimetrov snega. Na Celjskem sneženje že pojenjava, v nižinah je zapadlo do 10 centimetrov snega, v višinah pa tudi do 30 centimetrov.

V prometu ne poročajo o večjih težavah, tovorni promet je bil predvsem zaradi jutranje konice do 8. ure zaprt le cestni prelaz Vahta na Gorjancih.

Sneg se ne bo obdržal za dolgo, saj se v prihodnjih dneh pričakuje otoplitev. Danes bo pretežno oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež.

Jutri, v petek, popoldne se bodo znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Deževno vreme se bo v večjem delu države nadaljevalo v soboto in nedeljo, tako da se sneg po nižinah ne bo obdržal niti do konca tedna.

Meja sneženja se bo za vikend zvišala na okoli 1500 metrov, se bo pa, kot kaže zdaj, v začetku prihodnjega tedna ponovno spustila, ampak zaenkrat kaže, da se bo spustila do okoli 1000 metrov nadmorske višine, je napoved za STA opisala meteorologinja Veronika Hladnik Zakotnik.

V prihodnjem tednu se bodo padavine še pojavljale, vendar po nižinah kaže na dež, snežilo naj bi med 800 in 1000 metri nadmorske višine.

M. D.