V kako zasneženo jutro smo se prebudili

Vahta ob 9. uri

Po Sloveniji večinoma sneži. Vremenoslovci napovedujejo, da bodo padavine dopoldne povsod ponehale, najkasneje na jugu države. Popoldne se bo od zahoda jasnilo. Jutri bo sprva precej jasno, čez dan se bo od zahoda znova postopno pooblačilo, zvečer in v noči na ponedeljek bo sneg po nižinah prešel v dež.

Kako je na cestah? Zbrali smo nekaj fotografij cestnih kamer, ki jih objavljamo v nadaljevanju. Kamera na Vahti se je vključila nekaj pred 9. uro, tudi kamera v Colnarjih (Livold – Fara) se je vključila naknadno. Podatki so dostopni na portalu Prometno-informacijskega centra za državne ceste: cestne-kamere.aspx

Iz Urada RS za zaščito in reševanje pa poročajo o večjem številu podrtih dreves po Sloveniji. Zgodaj zjutraj je več dreves oviralo promet na cesti Češnjevek – Lipnik v občini Trebnje. Pred 6. uro so poročali še o podrtem drevesu na odcepu za Gradnik v občini Semič. Nekoliko pozneje je podrto drevo oviralo promet v Selih pri Ratežu (občina Novo mesto). Podrto drevo je oviralo promet na cesti tudi na cesti Poljane (Karteljevo), nato tudi na cesti Preloka – Žuniči. Ob 7.10 uri pa se je zgodila še prometna nesreča na Ljubljanski cesti v Novem mestu.

Malo pred 9. uro so poročali o podrtem drevesu, ki je oviralo promet na cesti Stara Bučka – Dule (občina Škocjan). Okoli 9. ure pa je v ulici Slavka Gruma v Novem mestu pod težo snega drevo padlo na osebno vozilo. Ob 9.18 je na relaciji Dolenje Laknice-Trščina, občina Mokronog-Trebelno, podrto drevo zaprlo cesto.

Po 11. uri so sporočili, da drevo ogroža streho stanovanjske hiše, v ulici Marjana Kozine v Novem mestu.

Prekinitve električne energije: Ob 8.36 so poročali, da je v Semiču in v Birčni vasi prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo. Nekaj po 9. uri pa je bila prekinjena oskrba še v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah.

Dragatuš
Male Rebrce, Žužemberk
Metlika, Most čez Kolpo
Rašica – Žlebič, Gorenje Podpoljane
Cesta Livold – Fara, Colnarji, ob 11.50 uri
Ljubljana – Obrežje, Karteljevo
Višnja Gora