ponedeljek, 15 julija, 2024
Doma Bela krajina V dveh dneh prijeli 227 nezakonitih migrantov

V dveh dneh prijeli 227 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična.

V zadnjih 48 urah, v sredo in četrtek, so policisti prijeli 227 nezakonitih migrantov. Invazija se nadaljuje na območjih Bele krajine in Kočevskega, delno tudi Gorjancev. Na območju Ilirske Bistrice se stvari počasi umirjajo.

Po posameznih policijskih upravah so prijeli naslednje število migrantov:

PU Novo mesto: Prijeli so 106 migrantov

Včeraj so jih 40 prijeli v Dolenjih Radencih, Črnomlju in na Vahti, v sredo pa v Ručetni vasi in Naklem še 29. V Trnovcu pri Metliki so jih v sredo okoli 19.30 prijeli prijeli še 33 migrantov, in sicer v kombiniranem vozilu romunskih registrskih oznak, ki jih je vozil 26-letni romunski državljan, prijeli 33 migrantov.

Največ prijetih se je izreklo za državljane Pakistana, Afganistana, sledijo Turki, Iranci, Indijci in Bagladešci.

PU Ljubljana: Prijeli 93 migrantov

Včeraj so jih 52 prijeli v Livoldu, Željnah in Žimarcah. V Ljubljani so dodatno prijeli še 16 migrantov. V sredo so v Ljubljani prijeli Alžirca.

Sinoči okoli 22.50 so pri Livoldu ustavili 3 osebna vozila, slovenskih registrskih oznak, v katerih je bilo večje število oseb. V postopku je bilo ugotovljeno, da so trije državljani Kosova v vozilih prevažali 24  tujcev (državljanov Pakistana in Afganistana).

Prijeti so se izrekli za državljane Tunizije, Maroka, Alžirije, Nigerije, Pakistana, Indije, Bangladeša in Afganistana.

PU Koper: Prijeli 25 migrantov

Včeraj so jih prijeli 7, v sredo 18.

PU Maribor: Prijeli 3 migrante

Včeraj popoldan so policisti na mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 3 državljane Afganistana, ki  so  se  na tak način želeli izogniti mejni kontroli. Vse 3 so že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.