V dveh dneh prijeli 109 migrantov

(vir: Radio Velkaton)

Policisti so v preteklih dveh dneh izsledili in prijeli 109 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

PU Novo mesto: Prijeli 10 ilegalnih migrantov. Izrekli so se za državljane Pakistana (3), Egipta (3), Kube (3) in Črne Gore. Prijeli so jih v krajih Veliki Cerovec (občina Semič), Velika Dolina in Rigonce (občina Brežice). O nadaljnjih postopkih s PU ne poročajo.

PU Celje: Na območju Kunšperka (v občini Bistrica ob Sotli, nasproti Kumrovca), pri železniškem mostu čez reko Sotlo, so zajeli 31 Afganistancev. Od tega jih je 22 zaprosilo za azil, 9 jih bodo vrnili na Hrvaško.

PU Ljubljana: Skupno so prijeli 13 migrantov. Od tega so v ponedeljek pri Slavskem Lazu prijeli Libijca, za azil ni zaprosil, včeraj pa so prijeli 12 Eritrejcev in Alžircev, in sicer v krajih Kozarišče (območje Snežnika, občina Loška dolina)in na območju Ljubljane. Postopki s prijetimi še ni zaključeni.

PU Koper: Prijeli so 45 ilegalnih migrantov, največ (33) na območju PP Ilirska Bistrica, na območju Kozine 8 in na območju Kopra 4. Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (29), Irana (9), Pakistana (5), Afganistana (1) in Indije (1). V azilni dom so jih prepeljali 9, hrvaškim varnostnim organom so jih vrnili 36.

PU Murska Sobota: V ponedeljek so prijeli 10 ilegalnih migrantov, v avtomobilu pred Črenšovci.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih zaenkrat ne poročajo.

C. R.