torek, 25 junija, 2024
Doma Bela krajina V DSO Metlika trije zaposleni okuženi s koronavirusom

V DSO Metlika trije zaposleni okuženi s koronavirusom

DSO Metlika (vir: arhiv)

Iz Doma starejših občanov (DSO) Metlika so objavili, da so trije zaposleni okuženi s koronavirusom.

Brise so odvzeli še trem oskrbovancem. En bris je negativen, na dva ostala še čakajo.

Okuženi so oboleli. Sporočili so še, da so ostali zaposleni, ki imajo znake, značilne za okužbo s koronavirusom, doma in v stiku z zdravnikom. Preventivno so doma tudi nosečnice. Koliko jih je doma, ni znano.

Ob tem spomnimo, da so v Urgentnem centru Splošne bolnišnice Novo mesto v izolacijo (karanteno, domov) poslali 13 zaposlenih, ki so prišli v stik z okuženim Belokranjcem, ki je kar vkorakal v prostore SB. V Zdravstvenem domu Črnomelj pa so v zadnjih dneh v izolacijo poslali 3 zaposlene, ki so bili prejšnji teden v stiku z zaposlenimi v ZD Metlika.

Iz DSO Metlika pa navajajo (sporočilo je objavljeno tudi na Facebooku), da so doma samo tisti zaposleni, ki imajo znake, značilne za okužbo s koronavirusom. Ostalih zaposlenih v izolacijo oziroma karanteno očitno niso poslali.

Pristojni z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so nam pri tem sporočili, da je organizacija dela v pristojnosti delodajalca, v tem primeru DSO Metlika, direktorice in sveta zavoda.

Včeraj je dom obiskala tudi psihologinja, ki je na voljo tako zaposlenim kot stanovalcem. Dom še naprej vseskozi razkužujejo in izvajajo tudi vse druge preventivne ukrepe, so iz DSO še zapisali na FB.

A. L.