nedelja, 16 junija, 2024
Doma Bela krajina Novo iz Zdravstvenega doma Črnomelj

Novo iz Zdravstvenega doma Črnomelj

Postavljen šotor ob ZD Črnomelj, ki ga bodo danes zamenjali s kontejnerjem. (foto: MD)

Zdravstveni dom Črnomelj bo danes umaknil šotor, ki so ga postavili v nedeljo zvečer. Sporočili so, da bo namesto šotora Civilna zaščita še danes namestila kontejer, razlog je zagotovitev boljših pogojev dela.

Hkrati javnost obveščajo, da glede na včeraj sprejete ukrepe na Svetu za nacionalno varnost v Zdravstvenem domu Črnomelj:

nujna stanja obravnavajo po ustaljenem protokolu;
obravnavajo se akutno zboleli in stanja, ki bi brez opustitve privedla v poslabšanje zdravstvenega stanja;
– se prekine izvajanje vseh preventivnih dejavnosti v ZD Črnomelj (sistematski pregledi, preventivni pregledi v referenčnih ambulantah, preventivne dejavnosti Centra za krepitev zdravja) – paciente, ki so naročeni na te preglede, bodo osebno obveščeni;
obiski pri osebnem zdravniku se izvajajo po predhodnem telefonskem dogovoru;
– v zobozdravstvu se obravnavajo nujna stanja.

Tudi za otroke velja, da naj starši v primeru, da potrebujejo otroci zdravstveno oskrbo, predhodno pokličejo svojega osebnega zdravnika/pediatra. Ta jim bo glede na anamnezo dal nadaljnja navodila.

Dodajmo, da smo zjutraj v ZD Črnomelj vprašali, kako je s pregledi nosečnic in kako naj ravnajo ter kakšna so njihova priporočila.

Sporočili so nam, da je ginekolog koncesionar, ki ima v zgradbi ZD samo najete prostore. Vprašanja so tako prenaslovili na ginekološko ambulanto Grulovič, na odgovore ginekologa še čakamo.

A. L.