V Črnomlju razbijali, tamkajšnji policisti niso mogli ukrepati, ukvarjali so se s kar 36 migranti

Fotografija je simbolična.

Črnomaljski policisti so ponoči po neuradnih podatkih obravnavali 36 ilegalnih prehodov meje. Zato jim je po poročanju portala dolenjskanews.com zmanjkalo časa za posredovanje v lokalu, kjer je nekaj po polnoči razgrajal in razbijal mlajši moški, oče pa je grozil z večjim nožem ter omenjal kalašnikov. Na pomoč so nato prihiteli metliški policisti.

Nočno razgrajanje je za navedeni portal potrdila tudi Alenka Drenik s PU Novo mesto. Pojasnila je, da “naj bi lastnik lokala pijanim moškim zavrnil postrežbo alkoholnih pijač. Eden izmed njih naj bi mu grozil z nožem, kasneje pa so razbili stekla oken na terasi lokala.

Policisti okoliščine dogajanja še preiskujejo in v okviru preiskave kaznivih dejanj groženj in poškodovanja tuje stvari izvajajo več aktivnosti. O svojih ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.”

Na dolenjskanews.com so še zapisali, da so gosti nasilje prijavili črnomaljski policiji, ki pa zaradi velikega števila ilegalnih prestopnikov meje niso uspeli posredovati. Neuradno naj bi imeli minulo noč v obravnavi 36 ilegalcev. Priče so se po pomoč obrnile na metliško policijo, ki je nato prispela na kraj dogodka.

C. R.