V Bruslju priprli slovenska protestnika

Fotografija je simbolična.

Policija v Bruslju je včeraj pridržala več protestnikov proti epidemiološkim ukrepom, za katere so ocenili, da predstavljajo grožnjo javni varnosti, bili so oboroženi z rokavicami z oklepljenimi členki (vir). V priporu sta pristala tudi Slovenca, ki sta v Bruselj pripotovala z avtomobilom.

Gre za dva od organizatorjev nedavnega tako imenovanega slovenskega konvoja. Belgijski policisti so v njunem vozilu našli mačeto.

Slovenska nasprotnika epidemioloških ukrepov sta bruseljskemu policistu pojasnila, da imata mačeto zato, ker bosta imela piknik, je bilo mogoče slišati med prenosom pogovora s policijo, ki ga je prek Facebooka v živo prenašal eden od potnikov v avtomobilu.

Policist, ki je opravljal nadzor vozila, je Slovenca, ki je snemal s pametnim telefonom, nato prosil, naj s snemanjem preneha, saj posega v njegove svoboščine. Prenos v živo je bil nato prekinjen.

Nekaj ur pozneje se je eden od slovenskih protestnikov prek Facebooka oglasil iz pripora in pojasnil, da bosta pridržana najmanj dvanajst ur.

Spomnimo. V Sloveniji so nekateri konvoj proti Ljubljani organizirali že 5. februarja, med njimi so bili tudi nekateri iz Bele krajine, vse skupaj pa je izzvenelo.

Več o tem lahko preberete na povezavi: Včerajšnji dan je bil običajen 

M. D.