Edvard Kadič: “Gre za učinkovito, delovno vlado, ki ji energije ne primanjkuje”

Edvard Kadič (foto: Polona Avanzo, arhiv)

Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj, tudi politični komentator, je na novinarsko vprašanje o tem, ali je zadovoljen z delovanjem in komuniciranjem sedanje vlade pojasnil, da je z delovanjem vlade zelo zadovoljen, še posebej je čestital Uradu Vlade RS za komuniciranje.

Glede delovanja vlade je poudaril, da ji je uspelo ohraniti delovna mesta, zdravstvo je kljub pokanju po šivih zaradi pandemije delovalo, pa tudi toliko denarja in drugih ugodnosti (boni itd.), kot smo jih bili deležni državljani v koronačasu, ni bilo verjetno nikjer drugje po svetu. Poleg tega so tudi kazalniki uspešnosti na večini področij delovanja družbe dobri ali pa celo najboljši v zgodovini Slovenije.

“Gre torej za učinkovito, delovno vlado, ki ji energije ne primanjkuje,” je dejal.

Tudi glede komuniciranja vlade meni, da ji gre dobro. “Govorimo o mreži ljudi in kanalov, skozi katere se pokriva vse, od srečanja predsednika vlade s tem ali onim do vseh mogočih sporočil o teh ali onih odlokih in ukrepih posameznega urada na ministrstvih,” je dejal. In nadaljeval:

“Posebej pa velja čestitati vladnemu uradu za komuniciranje za odlično izrabo socialnih omrežij, saj nekateri mediji (včasih tudi osrednji) nekatera sporočila načrtno obrnejo tako, da pozitivno moč nevtralizirajo, včasih celo obrnejo proti vladi ali pa kakšnega enostavno ne objavijo.

Kdor ne razume, da so deviantni pojavi v družbi (npr. cestni napadi na dr. Kreka ali dr. Štruklja) pretežno posledica atmosfere v družbi, atmosfero pa pretežno ustvarjajo mediji s svojim poročanjem, naj se čim prej vpraša, zakaj si laže.

Če ti na protestu kričiš, da živiš v diktaturi, medtem pa ne razumeš, da v diktaturi ne moreš protestirati, potem preprosto potrebuješ pomoč ali pa to počneš načrtno.”

Celoten intervju si lahko preberete na povezavi 

M. D.