V 48 urah prijeli 91 nezakonitih migrantov in prevoznika

Migrante je prevažal kar v prtljažniku osebnega avtomobila. (foto: PMP Obrežje)

S policijskih uprav poročajo, da so v 48 urah (v času od ponedeljka do danes – od 6. do 6. ure) prijeli 91 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ so jih prijeli na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Z novomeške policijske uprave poročajo tudi o več primerih, ko so se tujci skrivali na podvozjih vlakov ali med tovorom tovornega vozila, v enem primeru pa je hrvaški državljan dva tujca prevažal kar v prtljažniku osebnega avtomobila.

PU Novo mesto: Prijeli 28 migrantov

Včeraj so policisti prijeli 8 migrantov, in sicer na območju Velikega Cerovca (občina Novo mesto) in Brega pri Sinjem Vrhu. V ponedeljek so prijeli 6 migrantov, in sicer na območju Tanče Gore in Brega pri Sinjem Vrhu (občina Črnomelj).

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije (1) in Maroka (13).

V Dobovi so včeraj med kontrolo dveh tovornih vlakov, ki sta pripeljala iz Srbije, na podvozju vagonov odkrili 4 Iračane. Na vlaku, ki je z natovorjeno z glinico pripeljal iz Bosne in Hercegovine, pa so na podvozju odkrili 2 tujca (Maročana in Afganistanca).

Na mejni prehod Slovenska vas pa je včeraj pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. V prtljažniku vozila so odkrili 2 državljana Bangladeša. 47-letnemu državljanu Hrvaške, ki je tujcema nudil pomoč pri nezakonitem prehodu, so odvzeli  prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljana Bangladeša pa so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V ponedeljek je na mejni prehod Obrežje pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak, policisti so v tovornem delu našli 4 državljane Afganistana. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na mejni prehod Obrežje je pripeljal tudi voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu našli 4 državljane Afganistana. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 47 migrantov

Včeraj so na območju Ljubljane izsledili in prijeli 20 tujcev, v ponedeljek pa 27. V ponedeljek so jih prijeli na območju Brega pri Ribnici, Ščurkov, Slivnice in Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Egipta in Alžirije.

PU Celje: Prijeli 1 migranta

Včeraj so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali državljana Turčije, ki je ilegalno prestopil državno mejo in ga bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Koper: Prijeli 13 migrantov

Včeraj so na območju Ilirske Bistrice prijeli 4 migrante, v ponedeljek pa 8, od tega so jih 5 prijeli na območju Kopra in 3 na območju Pirana.

Prijeti so se izrekli za državljane Jemna (2), Sirije (1), Afganistana (1), Kosova (3), Maroka (3), Sirije (1) in Alžirije (1).

PU Maribor: Prijeli 2 migranta

Sinoči, ob 23.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 2 Afganistanca. Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.