V 48 urah na novomeškem in ljubljanskem območju prijeli 111 migrantov

(vir: DW)

S policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana poročajo o 111 prijetih tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so jih v sredo in včeraj. V sredo so jih 51 prijeli na območju ljubljanske policijske uprave, včeraj pa 51 na območju novomeške policijske uprave.

PU Novo mesto: Prijeli 60 migrantov

Včeraj so prijeli 51 migrantov, največ sinoči pri Ručetni vasi (24). V sredo pa so jih prijeli 9.

Včeraj so v Jerneji vasi črnomaljski policisti nekaj pred sedmo uro zjutraj prijeli državljana Maroka, okoli osme pa metliški v Drašičih dva državljana Tunizije. Osem ilegalnih migrantov so prijeli tudi v okolici Brega pri Sinjem vrhu nekaj pred deveto uro dopoldne (šest iz Maroka ter po enega iz Tunizije in Alžirije).

V Vukovcih so prijeli tri državljane Afganistana, zvečer pa v Ručetni vasi skupino 24 tujcev (osem iz Pakistana, sedem iz Bangladeša, šest iz Afganistana, dva iz Egipta in enega iz Sirije).

V Podbočju in okolici so včeraj dopoldne prijeli državljana Bangladeša, v noči iz četrtka na petek pa še 11. Krškim policistom so pri prijetju pomagali brežiški in prometni policisti ter vodnik službenega psa.

V današnji noči, iz četrtka na petek, so v Hrastu pri Jugorju prijeli državljana Tunizije. Postopki s tujci, ki so nezakonito prišli v državo, še niso zaključeni.

V sredo popoldan, okoli 13. ure, so policisti v Vrčicah pri Semiču prijeli dva državljana Afganistana in dva državljana Pakistana. Nekaj kasneje so v okolici Sinjega Vrha prijeli še 5 državljanov Bangladeša.

PU Ljubljana: Prijeli 51 migrantov

Včeraj niso prijeli nobenega migranta, v sredo pa so jih prijeli kar 51, in sicer na  območju Šalke vasi, Željn, Cvilšerij, Kočevja, Ribnice in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana, Pakistana in Maroka.

C. R.