V 24 urah prijeli 86 nezakonitih migrantov

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 79 prijetih tujcih, ki so v 24 urah nezakonito prestopili državno mejo. Še 7 so jih v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi. Skupno so jih v 24 urah (včeraj od 6. do danes do 6. ure) obravnavali 86.

Največ nezakonitih migrantov so prijeli na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto – kar 66.

PU Novo mesto: Prijeli 66 migrantov

Policisti so na območju Radencev (25), Učakovcev (22) (PP Črnomelj), Biča (3), Gorenje Nemške vasi (2) (PP Trebnje), Velikega Cerovca (10) (PP Novo mesto) in Podbočja (1) (PP Krško) skupno izsledili in prijeli 63 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. (Število v oklepaju pomeni število prijetih migrantov na tem območju.)

Na mejni prehod Obrežje pa sta včeraj pripeljala voznika dveh tovornih vozil, enega registrske oznake BiH in drugega bolgarskih oznak. Na podvozjih obeh so policisti izsledili Tunizijca in 2 Libijca. Tunizijca so zaradi slabega zdravstvenega stanja odpeljali v bolnišnico, kjer so ga oskrbeli, nato so ga policisti predali hrvaškim varnostnim organom. Oba Libijca so takoj vrnili na hrvaško stran.

Policijski postopki s preostalimi prijetimi državljani Pakistana (46), Bangladeša (9), Alžirije (5) in Afganistana (3) še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 4 migrante

Policisti so migrante, državljane Afganistana, prijeli na območju Knežje Lipe (Kočevje) in Ljubljane. Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Celje: Prijeli 3 migrante

V Arji vasi so sinoči izsledili državljana Maroka, ki je ilegalno vstopil v  Slovenijo. Po zaključenih postopkih ga  bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Danes zjutraj pa so v Dobovcu pri Rogatcu izsledili še dva državljana Alžirije. Postopki z njima še potekajo.

PU Koper: Obravnavali 13 migrantov, od tega so jih 7 vrnili italijanski varnostni organi

Policisti so prijeli 6 migrantov, in sicer na območju PP Ilirska Bistrica 2, na območju Pirana 2 in Kopra 2. Italijanski varnostni organi so v Sloveniji vrnili še 3 državljane Bangladeša in 4 državljane Pakistana.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.