V 24 urah prijeli 78 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična.

Slovenski policisti so v 24 urah obravnavali 78 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ so jih obravnavali na območju koprske policijske uprave, sledita Ljubljana in Novo mesto. Pri tem so jih 10 v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi.

PU Novo mesto: Prijeli 19 migrantov

Policisti so včeraj in danes do 6. ure prijeli 19 nezakonitih migrantov. Na območju občine Črnomelj so 2 prijeli v Dobličah in 1 na Preloki.

Kar 11 so jih prijeli na Javorovici (občina Šentjernej), 2 v kraju Bukošek in 3 v Jesenicah na Dolenjskem (občina Brežice).

Policijski postopki z osmimi državljani Pakistana, po tremi državljani Maroka, Afganistana in Bangladeša in dvema državljanoma Alžirije še potekajo.

PU Ljubljana: Prijeli 24 migrantov

Na območju Škofljice in Ljubljane so včeraj in danes do 6. ure prijeli 24 nezakonitih migrantov. Izrekli so se za državljane Maroka, Alžirije in Tunicije. Postopki policistov s tujci pa še niso zaključeni.

PU Koper: Obravnavali 31 migrantov

Na Koprskem so prijeli 21 migrantov, še 10 so jih v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi. Tujce so prijeli na območju Kopra (12), Kozine (7), Ilirske Bistrice (2), vrnjene iz Italije pa je obravnavala Policijska postaja za izravnalne ukrepe (PPIU) Koper.

Migranti so se izrekli za državljane Afganistana (23), Maroka (4), Pakistana (3) in Iraka (1).

PU Maribor: Prijeli 4 migrante

Sinoči so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 4 skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.