petek, 12 julija, 2024
Doma Bela krajina V 24 urah prijeli 77 ilegalcev

V 24 urah prijeli 77 ilegalcev

Med Rosalnicami in Metliko (ob cesti za Božakovo) so včeraj prijeli 8 ilegalcev.

Slovenski policisti so včeraj izsledili in prijeli 77 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prednjačijo Afganistanci in Turki. Največ so jih prijeli na območju PU Novo mesto.

Med Rosalnicami in Metliko so včeraj izsledili in prijeli 8 državljanov Bangladeša. Prijeli so jih še v Prelesju, kraju, tik ob Kolpi pri Starem trgu in Dolenjih Poljanah v Loški dolini.

PU Novo mesto: Prijeli 20 ilegalcev

V Mokricah so prijeli 4 Turke, pri Metliki pa 8 državljanov Bangladeša. Na mejnem prehodu Obrežje so pri pregledu dveh tovornjakov srbskih registrih oznak našli skritih še 8 Afganistancev. Te bodo vrnili na hrvaško stran, za ostale policijski postopki še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 11 ilegalcev

Prijeli so jih 11, in sicer v krajih Dolenje Poljane (v Loški Dolini), Prelesje pri Starem trgu in v Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 15 ilegalcev

Prijeli so 15 oseb, od tega na območju Ilirske Bistrice 6 in 9 na območju Kopra. Tri so nastanili v Center za tujce, ostale bodo vrnili. Prijeti so se izrekli za državljane Turčije (6), Pakistana (5), Sirije (3) in Alžirije (1).

PU Kranj: Prijeli 6 ilegalcev

Na območju Kranja so včeraj v priklopnem vozilu tovornjaka tujega prevoznika našli 6 Afganistancev. Vsi so zaprosili za azil.

PU Maribor: Prijeli 25 ilegalcev

V treh skupinah so prijeli 25 ilegalcev. Najprej so včeraj dopoldne na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje s pomočjo  merilca  CO2  in  detektorja srčnega utripa ugotovili, da se v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak prevaža 5 državljanov Afganistana. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči so policisti na podlagi informacije domačinov v Zgornjem Gruškovju prijeli skupino 16 Iračanov. Vrnili jih bodo hrvaškim varnostnim organom.

Danes zjutraj pa so na vlaku, ki je vozil med Ljutomerom in Ormožem, prijeli 3 ilegalce (2 Maročana in Alžirca).

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.