V 24 urah prijeli 146 migrantov, dva prevoznika in jima zasegli dva avtomobila

Fotografija je simbolična.

Slovenski policisti so v 24 urah prijeli 146 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili in prijeli so še dva prevoznika, jima odzveli prostost in zasegli avtomobila: jaguarja in volkswagen passata. Največ nezakonitih migrantov so prijeli na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana, sledi PU Novo mesto.

PU Novo mesto: Prijeli 49 migrantov, dva prevoznika, zasegli dva avtomobila

Nezakonite migrante so prijeli na območju krajev Mavrlen in Preloka (občina Črnomelj), Kot pri Semiču (občina Semič), Cerov Log, Orehovica (občina Šentjernej) in Mostec (občina Brežice). Prijeli so jih 41.

V Dvorcah v občini Brežice so prijeli 5 migrantov, v avtomobilu znamke Jaguar jih je prevažal 45-letni državljan Hrvaške. Policisti so mu odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil.

V Slovenski vasi pa so med postopkom z voznikom osebnega avtomobila Volkswagen passat v prtljažniku vozila odkrili še 3 migrante. Ugotovljeno je bilo, da je 68-letni državljan Hrvaške tujce nameraval prepeljati v notranjost  države. Odvzeli so mu prostost in mu zasegli avtomobil.

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (25), Afganistana (10), Maroka (5), Sirije (3), Pakistana (5) in Alžirije (1).

PU Ljubljana: Prijeli 64 migrantov

Na območju Trnovca, Brezovice pri Predgradu (oboje občina Kočevje), Ribnice, Gradišča (pri Škofljici) in Ljubljane so prijeli 64 migrantov. Ti so se izrekli za državljane Bangladeša, Maroka, Afganistana, Pakistana in Alžirije.

PU Koper: Prijeli 13 migrantov

Prijeli so 13 migrantov, vse bodo vrnili na hrvaško stran. Vse so prijeli na območju Kopra, prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (11) in Indije (2).

PU Nova Gorica: Prijeli so 4 migrante.

PU Maribor: Prijeli so 15 migrantov.

PU Celje: Prijeli 1 migranta

Danes zjutraj so v kraju Dobec pri Rogatcu prijeli državljana Tunizije, predali ga bodo hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.