V 24 urah mejo nezakonito prestopilo 140 migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Z novomeške policijske uprave poročajo o 84 prijetih tujcih, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Na območju Kopra je mejo nezakonito prestopilo 46 tujcev, na območju Ormoža 8, na območju PU Ljubljana pa 2.

Skupno je to 140 nezakonitih migrantov v 24 urah.

Policisti novomeške policijske uprave so včeraj izsledili in prijeli 21 tujcev v tovornjaku na Obrežju in dodatno še 53 nezakonitih migrantov, prijeli so jih na območjih:

– Bojanja vas (Metlika): 9 državljanov Irana

Vukovci (Črnomelj): 2, od tega po 1 državljana Kameruna in Burundija

Rigonce, Dobova (Brežice): 42 migrantov, od tega 19 državljanov Burundija, 12 Somalije, 8 Kube, 1 Bangladeš, 1 Sirija in 1 Alžirija

Na mejni prehod Obrežje je včeraj pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak, ki je bil namenjen v Italijo in je prevažal koruzo. Policisti so pri pregledu tovornega
dela odkrili 21 državljanov Bangladeša, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Tujce v tovornjaku so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, z ostalimi prijetimi pa postopki še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

Policija je sicer zjutraj poročala, da je bilo v zadnjih 24 urah “obravnavanih 57 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 27 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto in 8 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (17), Afganistana (11), Irana (11)”.

Številke se bistveno razlikujejo, policijske uprave poročajo o 140 prijetih, policija o 57, vsi pa poročajo o pregledu dogodkov v zadnjih 24 urah oz. za čas od 26. do 27. julij, od 6. do 6. ure.

21 tujcev, domnevno državljanov Bangladeša, se je včeraj tako skrivalo med tovorom koruze v tovornjaku srbskih registrskih številk. (vir: PU Novo mesto)

M. P.