Uspešno izveden prvi poučni pohod ob Dobličici

Pohod ob Dobličici (Avtor: UO PGD Dobliče)

Včeraj je potekal prvi poučni pohod ob Dobličici, na katerem si je 40 udeležencev ogledalo številne naravne znamenitosti ob reki Dobličici, med drugim habitat črne človeške ribice v Jelševniku, črpališče Dobličice, ki zagotavlja pitno vodo skoraj celotni Beli krajini, sončno elektrarno, staro napajališče in perišče ter vaški kamen počivalnik in ostale lokalne znamenitosti.

 

Več kot 10 km dolg pohod se je začel ob 8. uri pred Gasilskim domom Dobliče. Pohodniki so pot nadaljevali proti Jelševniku, čez Kanižarico, Blatnik in Jernejo vas, do Doblič. Pohod se je zaključil z druženjem in peko pic pri gasilskem domu.

Načrt krožne učne poti in pohod so organizirali Krajevna skupnost, Prostovoljno gasilsko društvo Dobliče in Športno društvo Dobliče tudi z namenom vzpostavitve uradne učne poti z izobraževalnimi vsebinami in dopolnitve rekreativne ponudbe za domačine in turistične obiskovalce.

Udeleženci so poudarili, da je zdrava pitna voda izjemnega pomena za življenje in da so tovrstne učne poti pomembne tudi z vidika ozaveščanja o pomenu varovanja in zagotavljanja oskrbe s pitno vodo.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotografij včerajšnjega dogodka (za povečanje kliknite na fotografijo):

Avtor: UO PGD Dobliče