Udeleženci Parade ponosa napadli zagovornike bioloških spolov (video)

Čeprav pripadniki LGTB v teoriji zagovarjajo načela o strpnosti ter pravici do drugačnega mnenja in prepričanja, tega na sobotni paradi ponosa ni bilo zaznati. Udeleženci parade so namreč besedno, nekateri pa tudi fizično, napadli skupino, ki je opozorila, da sta lahko biološka spola samo dva.

 

Parada ponosa naj bi bil dogodek, namenjen spodbujanju strpnosti, enakopravnosti in sprejemanju različnosti. Med drugim so se zato parade, kot so povedali, udeležili pripadniki podmladka SDS, Slovenske demokratske mladine (SDM). Na miren način in s transparentom ob cesti so želeli opozorili na osnovno biološko dejstvo, da sta lahko biološka spola samo dva, moški in ženska. Pripadniki LGTB (lezbijke, geji, transeksualci in biseksualci) namreč v javnosti pogosto zagovarjajo mnenje, da je lahko spolov tudi več oz. da se lahko vsak označuje za to, kar si sam želi. Tako na primer med drugim prihaja do zlorab, ko si moški spremenijo spol, postanejo “ženske”, nato pa nastopajo v ženskih športnih disciplinah, kjer seveda nimajo konkurence.

Na slednje so skušali v soboto udeležence parade opozoriti v SDM, a so bili deležni odkrite agresivnosti. Nekateri udeleženci parade so v njih metali steklenice, jih polivali s pijačo in jim celo poimensko grozili. Člani SDM so se zato morali zateči na pomoč k policiji, posredovati so morali tudi redarji.

Oglejte si video.

A. V.