Urška Klakočar Zupančič bo izvajala samopromocijo – na naš račun!

Urška Klakočar Zupančič (vir: arhiv)

Poslanka Urška Klakočar Zupančič, tudi podredsednica stranke Gibanje Svoboda in predsednica državnega zbora, je parlamentarno mandatno volilno komisijo obvestila, da bo ob poslanskem delu petino svojega delovnega časa opravljala še dodatno delo. 

Predstavljala bo svojo knjigo in ozadja. Česa takšnega, da bi najvišji predstavniki države opravljali še dodatno delo, v Sloveniji še nismo imeli.

Urška Klakočar Zupančič je kot predsednica državnega zbora po hierarhiji v samem vrhu slovenske politike. Je varovana oseba, dodeljeno ji je službeno vozilo, hkrati pa tudi varnostniki. Slednji jo spremljajo povsod, 24 ur dnevno, vse dni v tednu. To pomeni, da bo Klakočar Zupančičeva s svojo samopromocijo državi najverjetneje povzročala še dodatne stroške. Ona pa bo poleg sicer visoke plače še kaj zaslužila.

Vprašanje pri vsemu temu je tudi, ali v primeru predsednice državnega zbora ne gre tudi za kršitev pravil. Dodatno petinsko delo je namreč namenjeno določenim specifičnim poklicem, dejavnostim oziroma opravilom poslancev. V tem ni možno najti predstavljanja lastnih knjig.

In kakšne je vsebina te knjige? “… in začutila sem, da prihaja h koncu. Še sama sem se začela ritmično premikati z njim, dokler se ni razlil po mojem hrbtu.

Navajena sem bila, da je vsega konec, ko moški doživi vrhunec, ampak on ni končal. Vame je porinil prst, potem dva in nato tri ….”

Nadaljevanje dela opolzke vsebine si lahko preberete v nadaljevanju:

M. D.