Ukradli za več kot 1000 evrov suhomesnatih izdelkov

Slika je simbolična.

Zime se preveša že v drugo polovico in, kot kaže, je nekaterim nepridipravom že zmanjkalo zimskih zalog suhih salam in drugih suhomesnatih dobrot. In kaj bi seveda drugega, kot da jo mahnejo “po nakupih” po dolenjskih zidanicah.

 

Tako je nepridiprav včeraj vlomil v pomožni objekt v kraju Jarčji vrh v občini Šentjernej in ukradel več suhomesnatih izdelkov. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Še en nepridiprav je v noči na četrtek v Gorenjem Vrhpolju vlomil v zidanico. Ukradel je peč na trda goriva in suhomesnate izdelke, s čimer je lastnika oškodoval za 700 evrov.

Na Koglem v občini Šmarješke Toplice je nekdo med 21. januarjem in četrtkom vlomil v dve počitniški hiši. Ukradel je bakreni kotel za žganjekuho, električno ročno orodje, motorno žago, kosilnico in fotoaparat.

Bogat izplen je imel tudi tatič, ki je v noči na četrtek v Vinjem vrhu vlomil v počitniško hišo in ukradel tri motorne žage, električno ročno orodje, suhomesnate izdelke in nož. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 7500 evrov.

V Žabji vasi v Novem mestu pa je včeraj, okoli 19. ure, nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, ki so se nahajali v bližini hiše, skozi okno vlomil v hišo, pregledal prostore ter in ukradel denar.

A. V.