Nespregledano: Jevšek ima izkušnje s podobnim ‘nakupom’

Vir: Omrežje X, Bojan Požar

Po sinočnji oddaji Tarča na Televiziji Slovenija so nekateri menili, da je Aleksander Jevšek (SD), trenutno minister za kohezijo in regionalni razvoj, precej “udaril” po Dominiki Švarc Pipan, ministrici za pravosodje (SD). Da jo je “fejst deklasiral”, pa je menil tudi znani novinar in urednik Bojan Požar.

Poslanec in nekdanji minister Zvone Černač pa je spomnil, da je Jevšek iz ‘stroke’ in ima izkušnje s podobnim ‘nakupom’.

Aleksander Jevšek je bil namreč del ekipe pri poslu “preplačan najem popolnoma neprimerne Pogačarjeve stavbe za Nacionalni preiskovalni urad (NPU) na Dimičevi v Ljubljani, pri takratni ministrici Katarini Kresal in njenem državnem sekretarju Zoranu Klemenčiču, takrat še možu odvetnice Nine Zidar (Klemenčič).

Za Aleksandra Jevška zdaj nekateri celo navajajo, da naj bi nasledil Dominiko Švarc Pipan, ko se bo ta primorana posloviti. Kdo je Jevšek? Do leta 2011 je 30 let delal na različnih vodstvenih delovnih mestih v slovenski policiji, zadnja štiri leta kot direktor slovenske kriminalistične policije. Od leta 2012 do leta 2014 je kot strokovnjak sodeloval v projektu Evropske komisije za pomoč Bosni in Hercegovini na področju usklajevanja kazenskopravne zakonodaje s standardi EU, je razvidno iz njegovega življenjepisa.

M. D.