Ukradli nekaj ocvirkov in orehov, a naredili za 4000 evrov škode

vir: pixabay.com

Neracionalnost nepridipravov ne pozna meja. Pogosto nekam vdrejo, ob tem pa naredijo veliko več škode, kot so odnesli.

 

V torek so tako neznanci vlomi v vikend v Šenturiju v občini Mirna Peč. Pobrali so dvajset kilogramov zamrznjenih ocvirkov in nekaj kilogramov orehov. Ker so pri tem poškodovali vrata in okna, so skupaj povzročil za skoraj 4000 evrov škode.

Da so naredili več škode, kot so odnesli, velja tudi za nepridiprave, ki so v noči iz nedelje na ponedeljek iz njive v Razdrtem v občini Dolenjske Toplice izkopali okoli 150 kilogramov krompirja. Pri tem so po oceni lastnika naredili več škode, kot so pokradli.

Na Avšičevi v Novem mestu so v zadnjih nekaj dneh odpeljali okoli štiri metre bukovih drv. V Zalokah pa so posekali osem gabrov, štiri odpeljali, dva pa pustili na kraju. V obeh primerih so lastnike oškodovali za nekaj sto evrov.

V noči iz ponedeljka na torek so vlomilci iz gospodarskega poslopja v Stopičah ukradli motorno žago, krožno žago in nekaj bencina. Ocenjujejo, da so jim povzročili za okoli tisoč evrov škode.

V torek zjutraj so policiste klicali iz Šmarjeških Toplic, kjer so ugotovili, da so jim ponoči odtrgali približno meter in pol odtočnega žleba.

A. V.