Udar strele na Malem Triglavu huje poškodoval dva pohodnika

(vir: PU Kranj)

Poročali smo že, da je včeraj na Kredarici od sredine dneva dalje poteka reševalna akcija več pohodnikov zaradi udara strele. Strela naj bi na območje, kjer so bili pohodniki, udarila večkrat. Dogodek se je zgodil, ko se je skupina 18 planincev vračala s Triglava proti Malemu Triglavu in Kredarici.

Nato pa so sporočili, da je policijski helikopter z reševalcema sinoči ob 20.30 s Kredarice v UKC Ljubljana prepeljal dva huje poškodovana pohodnika zaradi udara strele. Po prvih podatkih nista v življenjski nevarnosti.

Posadka z novim helikopterjem je bila dlje časa neprestano pripravljena na vzlet in je
izkoristila prvo in edino možnost, da so v zelo slabih meteoroloških pogojih poleteli v dolino in uspešno zaključili prvi del intervencije.

Ostalih 16, ki so lažje poškodovani, je ostalo na Kredarici pod nadzorom zdravnice in
ekipe gorskih reševalcev, ki jih do Kredarice pripeljal helikopter Slovenske vojske. Transport ostalih se bo nadaljeval danes. Vsi so ostali na varnem. Za danes je predvideno, da bodo v prevoz vključeni helikopter oziroma helikopterji obeh prevoznikov.

Vreme je bilo bilo tudi sinoči izredno slabo in je preko celotnega dneva močno oviralo in zelo oteževalo delo reševalnih ekip.

Vir: PU Kranj

M. D.